Binance in opspraak door opslag van klantentegoeden en B-Token onderpand in dezelfde wallet

2022-12-20

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, is in opspraak geraakt nadat Bloomberg onthulde dat het onderpand voor de zogenaamde “B-Tokens” in dezelfde wallets bewaard wordt als de tegoeden van klanten. B-Tokens, ook wel Binance Tokens genoemd, zijn door de exchange uitgegeven cryptocurrencies die bestaan op de BNB Chain en vertegenwoordigen een diversiteit aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum en Ripple.

Volgens Bloomberg staan de reserves van zo’n 40 B-Tokens in de cold wallet “Binance 8”, die ook tegoeden van klanten bevat. Dit kan problemen veroorzaken, aangezien het gebrek aan scheiding het moeilijk maakt om na te gaan hoeveel munten Binance in reserve houdt om aan eventuele verzoeken van terugbetaling van B-Tokens te voldoen.

Binance heeft gereageerd op het incident en benadrukt dat de transacties die onderdeel zijn van het onderpand van de B-Tokens per ongeluk naar deze wallet zijn verstuurd. De exchange is momenteel bezig met het overbrengen van de activa naar speciale onderpand wallets. Binance benadrukt dat de tegoeden van klanten, ondanks deze fout, altijd 1:1 gedekt bleven en nog steeds zijn.

Het is niet de eerste keer dat Binance in opspraak is geraakt. Eerder was de exchange onderdeel van een grote internationale handhavingsactie van de Amerikaanse Justitie, waarbij transacties verwerkt zouden zijn van een andere exchange die nu is opgedoekt vanwege witwassen van geld. Binance heeft echter aangegeven dat het bij dit onderzoek heeft geholpen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord