Binance bereid om boetes te betalen en samen te werken met regelgevende instanties voor eerdere overtredingen

2023-02-16

Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, heeft boetes voor eerdere overtredingen van regelgeving, omdat het bedrijf snel groeide en zich aanvankelijk niet bewust was van de vele wetten en voorschriften die zijn ontworpen om financiĆ«le misdrijven te voorkomen. Binance is volgens een artikel in The Wall Street Journal bereid om de boetes te betalen en werkt nu samen met regelgevende instanties om te bepalen welke stappen het moet nemen om het goed te maken voor deze eerdere overtredingen.

Hoewel Binance al langer onder het vergrootglas van toezichthouders staat, is de controle op de beurs verscherpt sinds de ineenstorting van zijn concurrent FTX in november vorig jaar. Volgens Reuters is Binance sinds 2018 onder onderzoek van het Amerikaanse openbaar ministerie voor het westelijke district van Washington. Recentelijk heeft het ministerie van Justitie (DOJ) ten minste twee handelsbedrijven dagvaardingen gestuurd, waarin ze worden verzocht om informatie te verstrekken over hun eerdere transacties met Binance US.

Volgens een rapport van Reuters in december waren federale autoriteiten nog in gesprek met Binance over een mogelijke schikking. Ze beoordeelden of het bewijsmateriaal dat ze tot dan toe hadden verzameld voldoende was om aanklachten in te dienen tegen de beurs en een aantal personen, waaronder CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao.

Binance heeft in een verklaring het artikel van Reuters weerlegd. Tigran Gambaryan, het wereldwijde hoofd Intelligence and Research van de beurs, verklaarde dat Binance sinds november 2021 “meer dan 47.000 verzoeken van wetshandhavingsinstanties” heeft beantwoord. Een woordvoerder van Binance benadrukte dat regelgevers momenteel een grondige evaluatie uitvoeren van elke crypto-onderneming met betrekking tot dezelfde kwesties. Binance heeft snel uitgebreid in een opkomende industrie en heeft daarom grote investeringen gedaan in hun team en de technologie die ze gebruiken om illegale activiteiten op te sporen en te voorkomen.

Patrick Hillmann, de Chief Strategy Officer van Binance, vertelde The Journal op woensdag dat de beurs snel is gegroeid en aanvankelijk niet op de hoogte was van de vele wetten en regelgevingen die bedoeld zijn om geldwitwassen, het ontduiken van sancties en corruptie te voorkomen. Tijdens zijn interview met The Journal gaf Hillman aan dat hij verwachtte dat de uitkomst van het onderzoek (hij noemde niet welk specifiek onderzoek hij bedoelde) waarschijnlijk een boete zou zijn, maar het zou ook meer kunnen zijn. Hij benadrukte dat het aan de regelgevers was om te beslissen en dat hij niet in staat was om de omvang van de boete of de timing van het onderzoek te voorspellen. Desondanks zei hij dat hij vol vertrouwen was en zich goed voelde over de huidige gang van zaken.

Hillman zei dat het afsluiten van dit onderzoek voor Binance een goed moment zou zijn, omdat het hen in staat zou stellen om het verleden achter zich te laten. The Journal citeerde hem als volgt: “We voelen ons echt goed over de huidige discussies en waar ze naartoe leiden”.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord