Binance benadrukt financiële gezondheid ondanks FUD

2022-12-17

Binance, een grote cryptobeurs, heeft benadrukt dat het financieel gezond is en zich richt op het vergroten van de adoptie van blockchaintechnologie. Dit komt als gevolg van de aanwezige FUD, oftewel angst en onzekerheid, die zich in de huidige cryptomarkt bevindt.

Binance heeft onlangs in een Chinese blogpost uitgelegd dat het bedrijf financieel gezond is en dat er geen reden is om zorgen te maken. Het heeft geen schulden bij derden en heeft geen plannen om naar de beurs te gaan. Binance benadrukt ook dat het andere bedrijven in de crypto-industrie niet ziet als concurrenten en zich in plaats daarvan richt op het vergroten van de adoptie van blockchaintechnologie.

De afgelopen tijd was er echter kritiek op Binance, onder andere over de audit die het bedrijf liet uitvoeren voor zijn Proof-of-Reserves. Het boekhoudbedrijf dat de audit uitvoerde, stopte daarna met het doen van dergelijke audits voor onbekende redenen. Binance verklaarde dat het moeilijk is om audits uit te voeren voor gecentraliseerde, versleutelde exchanges, vooral als de activa op blockchains staan. Daarom is voorlopig alleen bitcoin gecontroleerd en zijn altcoins overgeslagen.

Ook gingen er geruchten dat FTX, een voormalig veel-gebruikte cryptocurrency-exchange, in financiële problemen was gekomen door een derde partij. De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft echter aangegeven dat dit niet het geval is en dat het faillissement van FTX is veroorzaakt door het stelen van kapitaal van klanten. Sommigen geven Zhao hiervan de schuld en hebben hem beschuldigd van het noemen van de voormalig CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, als fraudeur. Volgens Zhao zou dit echter bij geen enkel gezond bedrijf tot faillissement kunnen leiden.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram

Twitter

Discord