Beleggers focussen op Fed-toespraak: Crypto- en aandelenmarkten in afwachting

2023-02-06

De prijzen van belangrijke digitale activa vertoonden geen grote veranderingen tijdens het weekend, waarbij Bitcoin en Ethereum met respectievelijk 1,7% en 2,3% daalden. Beleggers lijken te wachten op de toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, die op dinsdagmiddag gepland staat, voordat ze grote beslissingen nemen na een matige start van het earnings seizoen.

Volgens gegevens van FactSet rapporteren minder dan 1% van de bedrijven in de S&P 500 winsten die hoger zijn dan verwachtingen. Dit is lager dan het vijfjarig gemiddelde van 8,6% en het tienjarig gemiddelde van 6,4%. De analist van FactSet, John Butters, merkte op dat de daling van de winsten in het vierde kwartaal groter is geworden in vergelijking met het einde van vorige week en het einde van het kwartaal. Als de index een daling in winst rapporteert voor Q4 2022, zal dit de eerste keer zijn sinds Q3 2020 dat er een daling in winst jaar op jaar wordt gerapporteerd.

David Siemer, CEO van Wave Financial, sprak onlangs op CoinDesk TV over de huidige marktsituatie. Hij merkte op dat de markt tegenstrijdige signalen geeft, met goede werkloosheidscijfers maar matige winstresultaten. Ondanks dit verwacht hij nog steeds een recessie dit jaar, hoewel het volgens hem minder ernstig zal zijn dan een grote of zware recessie. Hij is optimistischer dankzij de veerkracht van de consumenten en merkte op dat de acties van de Fed, hoewel ze op dit moment traag effect hebben, op de lange termijn wel een belangrijk effect kunnen hebben. Hij verwacht echter nog steeds enkele maanden te moeten wachten om te zien wat de impact van de acties van de Fed op de economie zal zijn.

De CEO van de crypto fondsbeheerder BiBull Capital, Joe DiPasquale, laat zich uit over wat dit voor de toekomst zou kunnen betekenen. Hij verklaart dat de crypto-markten “optimistisch” zijn na een beperkte rentestijging en verwacht dat Bitcoin zich de komende maanden zal blijven bewegen rond de $20.000 support, tenzij er andere onverwachte gebeurtenissen of marktbewegingen plaatsvinden. De U.S. Dollar Index (DXY), die de waarde van de dollar in verhouding tot andere belangrijke valuta’s meet, opent deze week in AziĆ« op 103,12 en blijft in wat door veel analisten als een “defensieve” houding wordt beschouwd. Het is het afgelopen jaar flink gestegen, wat een negatieve impact had op beurzen en cryptoprijzen. Tot nu toe is het in dit jaar 1,4% gedaald.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord