Bear Market

2023-03-21

Een bear market is een term die gebruikt wordt in de financiƫle wereld om een aanhoudende periode van dalende prijzen en negatief sentiment op de markt te beschrijven. Deze term komt oorspronkelijk van het gedrag van beren die met hun klauwen van boven naar beneden slaan, wat een neerwaartse beweging symboliseert.

In een bear market dalen de prijzen van effecten, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen of cryptocurrencies, over een langere periode. Vaak wordt een daling van ten minste 20% ten opzichte van de recente piek als een indicator voor een bear market beschouwd. De duur van een bear market kan variƫren van enkele weken tot enkele jaren, afhankelijk van de economische omstandigheden en het marktsentiment.

Bear markets gaan vaak gepaard met economische recessies, toenemende werkloosheid en dalende bedrijfswinsten. Beleggers en handelaren worden pessimistischer en verkopen hun posities, wat leidt tot nog lagere prijzen en een negatieve spiraal. In dergelijke marktomstandigheden is het vertrouwen in de markt laag en zijn beleggers terughoudend om nieuwe investeringen te doen.

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van een bear market, zoals economische vertragingen, geopolitieke onzekerheden, monetaire beleidswijzigingen en het uit elkaar spatten van speculatieve bubbels.

Het is belangrijk op te merken dat bear markets uiteindelijk vaak gevolgd worden door herstelperiodes, ook wel bekend als bull markets, waarin de prijzen weer stijgen en het marktsentiment verbetert. Gedurende deze tijd kunnen slimme investeerders kansen vinden om te investeren in ondergewaardeerde activa en te profiteren van het toekomstige herstel.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord