Argo Blockchain verkoopt mijnfaciliteit Helios aan Galaxy Digital voor $65 miljoen

2022-12-29

Argo Blockchain, een Bitcoin (BTC) miner, heeft aangekondigd dat het zijn Helios-mijnfaciliteit zal verkopen aan de Amerikaanse cryptofinanciele dienstverlener Galaxy Digital voor 65 miljoen dollar. In een persbericht dat woensdag is gepubliceerd, meldde Argo Blockchain dat het definitieve afspraken heeft gemaakt met Galaxy Digital Holdings, waarvan de oprichter de populaire miljardair belegger Mike Novogratz is. Volgens de afspraken zal een dochteronderneming van Argo de Helios-faciliteit in Dickens County, Texas, voor 65 miljoen dollar verkopen.

Als onderdeel van de deal zal Galaxy Argo een nieuw vermogensgebonden lening verstrekken ter waarde van 35 miljoen dollar met een initiële looptijd van 36 maanden. Deze financiering zal volgens het bedrijf worden gevrijwaard door een zekerheidspakket dat bestaat uit momenteel bij Helios werkende mijnmachines, evenals enkele machines in de Canadese datacenters van Argo.

Peter Wall, CEO van Argo, zei dat deze transactie voor Argo een transformerende is en het bedrijf op verschillende manieren ten goede komt. Het vermindert onze schulden met 41 miljoen pond (34 miljoen pond) en biedt ons een sterker balansblad en verbeterde liquiditeit om ervoor te zorgen dat we onze activiteiten kunnen voortzetten tijdens de huidige bear market. Het stelt ons ook in staat om ons te richten op het optimaliseren van onze operaties met aanzienlijk lagere capex- en opex-vereisten.”

Argo heeft aangegeven dat het de contantenopbrengsten uit de verkoop van Helios, evenals een deel van de leningen onder de vermogensgebonden lening, zal gebruiken om bestaande schulden af te lossen, aflossingsrente en andere kosten van ongeveer 84 miljoen dollar die verschuldigd zijn aan NYDIG ABL LLC en 1 miljoen dollar aan North Mill Commercial Finance. Ongeveer 6 miljoen dollar zal aan het bedrijf worden terugbetaald na deze aflossing uit een zekerheidsrekening die wordt gecontroleerd door NYDIG ABL LLC. Galaxy zal Argo’s 23.619 Bitmain S19J Pro mijnmachines die zich bevinden op Helios gedurende twee jaar hosten. Volgens de aankondiging hebben de bedrijven het plan om samen te werken aan de overgang op Helios om de disruptie van de operaties te minimaliseren.

Argo zal eigenaar blijven van zijn vloot aan Bitcoin-mijnmachines, die ongeveer 2,5 EH/s aan totale hashratacapaciteit vertegenwoordigen. Onze miners die momenteel op Helios werken, zullen daar door Galaxy worden gehost, een professionele deelnemer in de Bitcoin-mijnssector. Galaxy, de eigenaar van Helios, zal een stroominkoopovereenkomst met een geregistreerde elektriciteitsleverancier sluiten om elektriciteit te verkrijgen voor de faciliteit. Argo zal toegang hebben tot deze elektriciteit tegen de tarieven van de stroominkoopovereenkomst.

Ook zullen ze Galaxy een vergoeding voor het hosten betalen en zal samenwerken aan het ontwerpen van een beperkingsstrategie om deel te kunnen nemen aan bepaalde vraagreactieprogramma’s die worden aangeboden door de Electric Reliability Council of Texas, die het Texaanse stroomnet beheert. Zoals eerder vermeld, omvat de overeenkomst bepaalde mijnmachines die zich in Canada bevinden. Volgens het persbericht zullen Argo’s Canadese activa niet door de deal met Galaxy worden beïnvloed “behalve voor het gebruik van sommige mijnmachines en andere activa die zich in Quebec bevinden als zekerheid voor de vermogensgebonden lening”.

In oktober heeft Argo gewaarschuwd dat het gedwongen zou kunnen zijn om te sluiten nadat een aandelenverkoop van 27 miljoen dollar leek te zijn mislukt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de aandelenkoers de meeste tijd sinds de beursgang in 2018 daalde. Argo zei toen dat het ongeveer 5,6 miljoen dollar had opgehaald door bijna 4.000 nieuwe Bitmain-mijnmachines te verkopen en dat het andere financieringsmogelijkheden verkende. Argo is echter verre van de enige mijnmaatschappij die tijdens deze crypto winter worstelt. Compute North heeft in september faillissement aangevraagd en Core Scientific heeft onlangs hetzelfde gedaan.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord