Arbitrum introduceert ARB-token en transformeert naar gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO)

2023-03-19

Arbitrum, de grootste speler in Ethereum’s Layer 2 schaalvergrotingslandschap, introduceert eindelijk een token. De Arbitrum Foundation kondigde op donderdag aan dat ARB, het nieuwe token van Arbitrum, op donderdag 23 maart naar gemeenschapsleden zal worden gedistribueerd via een zogeheten “airdrop“.

Met de introductie van ARB zal Arbitrum officieel overgaan naar een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). ARB-houders kunnen stemmen op belangrijke beslissingen die betrekking hebben op Arbitrum One en Arbitrum Nova, netwerken die gebruikers in staat stellen om transacties uit te voeren op de Ethereum-blockchain met grotere snelheden en lagere kosten.

Arbitrum werkte samen met Nansen, een crypto-analysebedrijf, om in februari een “snapshot” te maken van gebruikersactiviteit om te bepalen wie in aanmerking zou komen voor ARB-tokens. Factoren zoals het aantal transacties, het aantal gebruikte applicaties en de duur van het gebruik van Arbitrum One en Arbitrum Nitro werden in overweging genomen.

Van de 10 miljard ARB-tokens die in totaal in omloop zullen zijn, zal 56% in handen zijn van de Arbitrum-gemeenschap. De airdrop zal 11,5% van het totale aanbod toekennen aan in aanmerking komende Arbitrum-gebruikers en 1,1% aan DAO’s die actief zijn in het Arbitrum-ecosysteem. De resterende gemeenschapstokens zullen naar een schatkist gaan die wordt beheerd door de nieuwe Arbitrum DAO, waardoor ARB-houders kunnen stemmen over hoe de fondsen worden besteed.

De overige 44% van de ARB-tokens zal naar de investeerders en werknemers van Offchain Labs gaan, het ontwikkelingsbedrijf dat Arbitrum heeft gebouwd. In tegenstelling tot ether (ETH), die wordt gebruikt om vergoedingen te betalen op Ethereum (en Arbitrum), zal het ARB-token uitsluitend worden gebruikt voor protocolbeheer.

De introductie van ARB valt samen met de lancering van Arbitrum Obit, waarmee externe apps en protocollen nieuwe “Layer 3”-blockchains kunnen bouwen op basis van de infrastructuur van Arbitrum met lage kosten.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord