Analyse van de impact van Bitcoin-verkoop door mijnwerkers op de prijs

2022-12-28

In 2022 hebben beursgenoteerde Bitcoin-mijnwerkers bijna al het gedolven Bitcoin verkocht, wat heeft geleid tot discussie over de mogelijke gevolgen hiervan op de prijs van Bitcoin. Deze verkoop van nieuw gecreëerd Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat de prijs onder druk staat en sommigen suggereren dat dit een “blijvende tegenwind” vormt voor de grootste cryptocurrency. In deze analyse zullen we kijken naar de huidige situatie van de mijnbouwsector en de implicaties van deze verkoop op de lange termijn.

Bijna al het gedolven Bitcoin in 2022 door beursgenoteerde Bitcoin-mijnwerkers is verkocht, wat leidde tot discussie of de prijs van Bitcoin onderhevig was aan “een blijvende tegenwind” als gevolg hiervan. Ongeveer 40.300 van de 40.700 BTC die tussen 1 januari en 30 november door Core Scientific, Riot, Bitfarms, Cleans Park, Marathon, Hut8, HIVE, Iris Energy, Argo en Bit Digital werden gedolven, werden onmiddellijk verkocht. Toen de crypto-sector probeerde te herstellen van de gevolgen van de FTX, daalden de reserves van mijnbouwbedrijven significant in de tweede helft van 2022, vooral in november. De prijs van de grootste cryptocurrency is onder druk omdat mijnwerkers constant nieuw gecreëerd Bitcoin verkopen.

Op 26 december had Bitcoin gemiddeld een dagelijkse handelsvolume van $12,2 miljard. Volgens gegevens van CryptoQuant was het uitstroom van mijnwerkers op die dag 919 BTC ($15,35 miljoen), wat slechts 0,13% van het totale volume vertegenwoordigt dat werd uitgewisseld. Dit laat zien dat de verkoop van Bitcoin door mijnwerkers slechts een beperkte impact heeft op het totale handelsvolume van de cryptocurrency. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat deze verkoop wel kan leiden tot druk op de prijs van Bitcoin, vooral als deze verkoop op lange termijn blijft plaatsvinden. Het is daarom belangrijk om de verkoop van mijnwerkers nauwlettend in de gaten te houden en te beoordelen hoe dit de markttrends kan beïnvloeden.

In december namen de reserves van de mijnwerkers iets toe, met meer dan 1%. De gegevens ondersteunen de opvatting die cryptocurrency-analist IT Tech op 27 december uiteenzette, dat de situatie voor mijnwerkers lijkt te normaliseren. Ook is de mijnmoeilijkheid afgenomen omdat mijnwerkers in Texas hun mijnbouwrigs hebben uitgeschakeld vanwege de barre weersomstandigheden. Dit suggereert dat de reserves van de mijnwerkers in december iets zijn toegenomen en dat de mijnmoeilijkheid is afgenomen, wat wijst op normaliserende omstandigheden in de mijnbouwsector. Het is echter belangrijk om te blijven monitoren hoe de markttrends zich ontwikkelen en hoe dit mogelijk kan beïnvloeden.

Hoge elektriciteitskosten, dalende cryptocurrencymarktprijzen en een toenemende mijnmoeilijkheid hebben dit jaar de winst van mijnwerkers aangetast. Mijnwerkers zoals Core Scientific zijn genoodzaakt om een deel van hun reserves te verkopen met verlies om hun voortdurende activiteiten en uitbreidingspogingen te kunnen betalen als gevolg van de stijgende productiekosten van de mijnwerkers en de dalende waarde van de Bitcoin-prijs.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:
Telegram
Twitter
Discord