Amerikaanse overheid gaat in beslag genomen Bitcoin van the Silk Road verkopen

2023-04-03

De Amerikaanse overheid heeft plannen om 1 miljard euro aan in beslag genomen Bitcoin, afkomstig van de beruchte Silk Road, te verkopen. De verkoop zou een significante daling van de Bitcoin koers kunnen veroorzaken, aangezien er duizenden Bitcoins op de markt komen. De verkoopplannen zijn onderdeel van de rechtszaak tegen hacker James Zhong, die wordt beschuldigd van het stelen van de cryptovaluta in 2012.

Silk Road, een marktplaats op het darknet die tussen 2011 en 2013 actief was, stond bekend om het accepteren van Bitcoin en het waarborgen van privacy. De website werd echter door autoriteiten onderzocht vanwege het aanbieden van illegale goederen en diensten, wat uiteindelijk leidde tot de arrestatie van oprichter Ross Ulbricht.

Volgens een aanvraag ingediend bij een rechtbank heeft de Amerikaanse regering op 14 maart al ongeveer 9.861 Bitcoin verkocht, met een waarde van meer dan 198 miljoen euro. Er blijven nog ongeveer 41.491 Bitcoins over, met een totale waarde van meer dan 1 miljard euro tegen de huidige koers.

De Amerikaanse overheid is van plan de resterende Bitcoins te verkopen na de veroordeling van James Zhong, die gepland staat op 14 april. De verkoop zal naar verwachting plaatsvinden in vier batches in de loop van dit kalenderjaar. De tweede verkoopronde zal echter niet plaatsvinden vóór de veroordelingsdatum van Zhong.

James Zhong wordt beschuldigd van het manipuleren van het betalingsverwerking-systeem om de Bitcoins te stelen. De verkoop van de in beslag genomen Bitcoins is bedoeld om een deel van de verliezen te compenseren die voortvloeien uit de illegale activiteiten van Silk Road.

De geplande verkoop van in beslag genomen Bitcoins door de Amerikaanse overheid zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op de markt en de koers van Bitcoin. Beleggers en handelaren zullen de ontwikkelingen in de rechtszaak en de geplande verkoop nauwlettend in de gaten houden, aangezien de liquidatie van dergelijke grote hoeveelheden cryptovaluta aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de markt.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van crypto. Volg ons op:

Telegram
Twitter
Discord